top of page

Over Jade Reforestry

Bomen wortelen diep in de aarde en groeien  hoog in de hemel. Zij staan in balans met al het leven om hen heen.

Jade Reforestry is opgericht door Jade Koop en met verschillende partners werken zij samen vol passie met, aan, en in de bomen.

Jade Koop heeft vanaf kleins af aan altijd een grote interesse en liefde gehad voor bomen. Door veel buiten te spelen en op jonge leeftijd in de boomkwekerij te zijn beland heeft zij een hoop kennis en ervaring op het gebied van bomen opgebouwd. Tijdens haar studie aan de HAS richtte zij zich op onderwerpen zoals  de invloed van bomen op bodem, kringlooplandbouw en voornamelijk agroforestry en boomteelt. Na een jaar of 10 gewerkt te hebben bij andere boomkwekers heeft ze zelf haar eigen bedrijf opgezet genaamd Jade Reforestry.

foto4.png

Jade Reforestry specialiseert in het integreren van bomen en hiermee het herstellen van de natuurlijke ecosysteemdiensten. Een boom staat namelijk in verbinding met allerlei factoren om zich heen. Wanneer juist gekozen en met de goede verzorging kunnen bomen het balans in hen omgeving herstellen.

Door in harmonie bomen te kweken wordt er samengewerkt met de natuur. Zo kweken wij op natuurlijke wijze bomen en struiken voor verschillende doelen. Zo specialiseren wij voornamelijk in vruchtdragende bomen en allerlei soorten bomen en struiken voor agroforestry. Klik hier voor een kijkje op onze kwekerij. 

Naast het kweken van bomen en struiken verzorgt Jade Reforestry inrichtingsplannen en ontwerpen voor allerlei boom-inclusieve plannen. Daarnaast wordt de aanplant van de bomen ook verzorgt als daar vraag naar is. Jade Reforestry plant al meer dan 10 jaar bomen en struiken en helpt anderen hier graag bij zodat de juiste boom op de juiste plek komt te staan (en daar een goed leven heeft). De nazorg doen wij ook graag d.m.v. een beheerplan of de boomverzorging onder handen te nemen.

Omdat Jade Reforestry (letterlijk) in de bomen zit bent u bij ons aan het juiste aderes voor een snoeiklus. Met expertise in het snoeien van fruitbomen en andere bomen zorgt Jade Reforestry niet alleen voor haar "eigen" bomen maar ook voor andere bomen. Hangt er een tak in de weg of doet de boom het niet zo goed? Snoeien biedt vele oplossingen. Bomen omzagen doen we niet graag en dus echt alleen als het moet vanwege de onveiligheid.

Kweken in harmonie met de natuur

De juiste boom op de juiste plek

Boomverzorging

bottom of page